Categorized | Magento installeren

Magento hosting kiezen

Posted on 20 oktober 2011 by admin

Voor het draaien van een Magento webwinkel heb je uiteraard hosting nodig. Natuurlijk is het mogelijk dit op een eigen pc te draaien (bijvoorbeeld voor testdoeleinden), maar ik heb hier zelf niet echt goede ervaringen mee. Eerst moet je er voor zorgen een goed werkende webserver te creëren om vervolgens hierop Magento te installeren. De Magento webwinkel software is ontwikkeld voor Linux servers, en ook al is het mogelijk Magento op een Windows pc draaiend te krijgen, het is verdomd lastig en brengt onnodig veel problemen met zich mee. Vervolgens is Magento op een standaard desktop ook nog eens niet vooruit te branden. Het ontwikkelen en testen ben je dan al snel zat als een gemiddelde page-load, zeven seconden in beslag neemt. Dus ik zeg, waarom moeilijk doen als het makkelijk kan. Zeker als het om een live shop gaat, hoort deze gewoon thuis op een goed beveiligde server en verbonden te zijn via een snel netwerk met de rest van de wereld.

Is mijn hosting geschikt voor Magento?

Misschien ben je al in het bezit van hosting ruimte. Of deze geschikt is om jouw Magento webwinkel op te installeren is even afhankelijk van de software en instellingen op deze server. Als het een Linux server is die gebruik maakt van Apache, PHP en MySQL is het heel goed mogelijk dat het gaat lukken. Maar ook qua configuratie stelt Magento een paar eisen die lang niet op ieder hosting pakket van toepassing zijn. Volg de volgende stappen om hier snel achter te komen:

  1. Download de Magento-check file naar je computer en pak het bestand uit.
  2. Upload het bestand magento-check.php naar de root van jouw server met een FTP-programma.
  3. Surf naar www.jouwdomeinnaam.nl/magento-check.php.

Bij de melding ‘Congratulations! Your server meets the requirements for Magento.’ gaat het lukken Magento te hosten op jouw server. In het andere geval is dit helaas niet mogelijk. Niet getreurd ook hier heb ik een oplossing voor. Voor de lucky people onder ons, dat de server geschikt is voor Magento, wil nog niet zeggen dat het hier ook lekker op draait. Magento is namelijk een behoorlijk zwaar pakket en vergt veel van de performance van een server. Wil je dus jouw webwinkel lekker vlot laten draaien, ontkom je er eigenlijk niet aan deze te hosten op een speciale Magento server. Er zijn veel hosting bedrijven die deze service aanbieden. Deze servers zijn helemaal geoptimaliseerd voor het draaien van Magento webwinkels, en geloof mij dat verschil merk je echt!

Welk hosting bedrijf moet ik kiezen?

Dus heb jij nog geen hosting, of is deze niet geschikt voor Magento, kies dan voor specifieke Magento hosting om zo optimale prestaties te behalen. Doordat Magento ‘hot’ is zijn er veel verschillende aanbieders van Magento hosting. Helaas is het vaak niet helemaal duidelijk wat voor bedrijf er daadwerkelijk achter ‘die mooie’ website zit. De meeste hosting bedrijven die een speciaal Magento pakket aanbieden voor € 2,- tot € 10,- per maand zijn meestal niet echt betrouwbare bedrijven of  de performance vallen gewoon erg tegen. Zelf wil ik alleen ook weer niet te veel betalen voor mijn webwinkel hosting, zeker niet als startende webwinkel. Het zou mooi zijn als je dan toch voor een laag bedrag een goede hosting kan hebben, om zo eerst eens te kijken of de webwinkel ook echt aanslaat en geld gaat opleveren. Vervolgens is het dan van belang dat jouw webhosting kan meegroeien met de groei van je webwinkel.

Ik heb door de jaren heen al heel wat ervaring opgedaan met verschillende webhosting aanbieders en de laatste twee jaar ook voor het hosten van Magento. Ik heb nu een goedkope Magento hosting gevonden (vanaf € 10,- per maand) voor iedere beginnende webwinkel bij Skyberate. Naast dat deze jongens betaalbaar zijn, leveren ze snelle en perfecte service, hebben ze veel ervaring en kan jouw webwinkel hier rustig door groeien zonder je zorgen te hoeven maken over het verhuizen van jouw webwinkel en domeinnaam. Dit webwinkels maken blog wordt hier ook gehost.

Goedkope Magento hosting van Skyberate biedt jou:

  • volledig geoptimaliseerde Magento servers
  • gebruik van cluster systemen, dus een hoge uptime
  • gratis Magento installatie (incl. Nederlandse taal)
  • per maand opzegbaar
  • gratis 1 jaar uw domeinnaam
  • al vanaf € 10,- per maand (dit pakket is ruim voldoende voor iedere startende webwinkel)

Hopelijk ben je met dit artikel te weten gekomen of jouw hosting ruimte geschikt is voor het beginnen van je eigen Magento webwinkel. Zo niet dan hoop ik dat je nu wel een goede handreiking hebt voor het maken van de juiste keuze uit de verschillende hosting aanbieders. Als je naar aanleiding van dit artikel toch nog vragen hebt, laat dan hieronder een reactie achter. In het volgende artikel gaan we kijken hoe we Magento installeren op eenvoudige wijze.

Nu doen: regel snel jouw Magento hosting.

Leave a Reply

Blijf op de hoogte

LINKS