Waarom een blog over webwinkels maken met Magento?

Posted on 16 oktober 2011 by admin

Overal op internet kom je ze al tegen, websites, fora en blogs over Magento en het maken van een webwinkel. Hier wordt vaak geschreven over uiteenlopende onderwerpen, maar helaas zijn de artikelen vaak van wisselende kwaliteit. Uiteindelijk gaat het erom dat je met het lezen ervan ook daadwerkelijk wat leert of beter nog, direct er iets mee doet!

Blog over webwinkels maken

In de zoektocht naar een weblog die mij alles verteld en laat zien wat te maken heeft met webwinkels, was ik iedere keer weer teleurgesteld. De sites bloeden ineens dood, had niet het niveau/ diepgang wat ik zocht of ik miste juist die onderwerpen die voor een startende webwinkel bijzonder waardevol zijn. Daarom vind ik het echt tijd worden voor een nieuwe blog over webwinkels maken en in het bijzonder met de webwinkelsoftware Magento. Over welke onderwerpen ik ga bloggen:

  • Magento installeren
  • Magento design
  • Magento instellingen
  • Magento handleiding (hoe werkt de backoffice van een webwinkel?)
  • webwinkel (web)marketing
  • webwinkel boekhouding
  • webwinkel administratie

Dit is zo’n beetje globaal waar ik over ga bloggen. Maar in feite wil ik ieder onderwerp gaan meepakken wat ik tegenkom en van belang is bij het beginnen van een webwinkel. Ook vraag ik jou middels een reactie hieronder aan te geven, welke onderwerpen jij graag behandeld ziet! Dit geeft mij een inzicht in waar andere mensen tegen aan lopen bij het beginnen van een webwinkel.

Doel webwinkels maken blog

Dit blog heeft voor mij voornamelijk een persoonlijk doel. Ik werk namelijk al geruime tijd aan verschillende webwinkel projecten. Deze leveren mij een bepaalde kennis op, die ik soms al voor mijzelf vastleg, maar nog lang niet altijd. Dus ik dacht waarom ga ik niet gewoon over al deze onderwerpen bloggen? Op deze manier ‘ verplicht’  ik me zelf nog meer te gaan documenteren, creëer ik een naslagwerk voor mezelf en heb jij als lezer van het blog er ook nog wat aan bij het maken van je webwinkel!

Ook is het webwinkels maken blog voor mij een stok achter de deur. Binnenkort start ik namelijk met een eigen webwinkel en dit blog moet mij daar bij gaan helpen. Het moet me scherp houden en het moet mij keer op keer in actie brengen. Want als ik niet verder ga met het maken, het runnen en het uitbreiden van de webwinkel, is er géén nieuwe content voor hier. Waarom? Lees maar snel verder…

Voorbeelden uit een echte webwinkel

Ik weet gewoon dat iedereen bij het maken, het beheer en de marketing van webwinkels tegen problemen (of zijn het uitdagingen?) aanloopt. Ik weet ook zeker dat er mensen zijn die de stap niet durven te zetten om verschillende redenen. Op dit blog ga ik ook alle onderwerpen en problemen behandelen die ik tegen kom bij het beginnen van mijn eigen webwinkel. Deze artikelen bevatten concrete voorbeelden van mijn webwinkel. Hiermee hoop ik jullie extra nuttige informatie te geven en mijzelf te pushen keihard te knallen met mijn webwinkel.

Het lijkt me ook erg leuk jou een plek te geven op dit weblog, om opgedane ervaring en kennis te delen met de overige webwinkeliers (in spe). Hoe dit precies vorm moet gaan krijgen weet ik nog niet. Laat ik eerst zorgen voor voldoende informatie en jullie mee te nemen ‘ aan mijn hand’ door mijn avontuur van het starten van een eigen webwinkel.

Waarom een Magento webwinkel?

Ik wil het niet gaan hebben over de mogelijkheden die Magento biedt, hier is genoeg over te lezen op internet. Ik vind zelf Magento op het gebied van open source de beste webwinkel software die er te krijgen is. Daarbij wordt Magento de basis van mijn eigen webwinkel. Reden genoeg dus om juist hier over te schrijven. Ik geef wel toe dat Magento met name voor de grotere webwinkels geschikt is of voor webwinkels met een groot productassortiment. Daarom wil ik in de toekomst waarschijnlijk ook meer aandacht geven aan oplossingen voor webwinkels met een klein productassortiment. Grote kans dat ik daarvoor gebruik ga maken van WooCommerce.

Nu doen: heb ik je overtuigd na het lezen van deze post dat ik ga schrijven over wat jij graag wilt lezen? Laat hieronder dan in een reactie weten wat de onderwerpen zijn die jij graag behandeld wilt zien. Hoe uiteenlopender hoe beter. Het blog moet uiteindelijk niet alleen een Magento handleiding zijn voor het maken van een webwinkel, maar een compleet naslag werk van A tot Z voor het starten én beheren van een succesvolle webwinkel.

Leave a Reply

Blijf op de hoogte

LINKS